Akçakoca Sürücü Kursu Olarak Sürücü adaylarımızın ehliyet alma şartlarını eksiksiz yerine getirmelerini ve kazasız bir sürüş deneyimi yaşayabilmeleri için en yüksek kalitede eğitim hizmeti sunmayı ilke edindik. Bu doğrultuda, standartlara uygun ve uygulamaya dayalı bir eğitim modeli geliştirerek sizlerle buluşturmayı hedefliyoruz.
Trafik levhaları trafiğe çıkan her sürücünün mutlaka dikkat etmesi gereken uyarı işaretleri. Trafik kurallarını ve gerekliliklerini uygulama açısından önemli bir yeri olan trafik işaretleri mutlaka izlenmeli. Peki trafik işaretleri ve anlamlarını biliyor muyuz Trafik levha işaretlerinin anlamları nedir Trafik levhası anlamları ve resimleri ile beraber açıklamaya çalıştık.
Tehlike Uyarı İşaretleri
Yolda genellikle yolun durumu ile ilgili bilgi veren; dönüş, kavşak ve yol çalışması gibi bilgileri içeren trafik levhaları Tehlike uyarı işaretleri başlığının altında toplanıyor. Bu trafik levhaları T ile başlıyor.
Sağa Tehlikeli Viraj (T-1a): Yolun sağında tehlikeli bir viraj çıkacağı ve yavaş hareket edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Sola Tehlikeli Viraj (T-1b): Yolun solunda tehlikeli bir viraj ile karşılaşılacağını ve hızınızı azaltmanız gerektiğini belirtiyor. Sağa Tehlikeli Virajlar (T-2a): Yolda sağa doğru tehlikeli birden fazla viraj olduğunu ve hızının azaltılması gerektiğini belirtiyor.
Sola Tehlikeli Virajlar (T-2b): Yolun solunda birden fazla devamlı tehlikeli viraj olduğu belirtiliyor.
Tehlikeli Eğim İniş (T-3a): Tehlikeli olabilecek eğimli inişleri ifade eden bu trafik levhası ile karşılaşıldığında hızın da azaltılması gerekli.
Tehlikeli Eğim Çıkış (T-3b): Yolda rampa ya da tümsek çıkacağını ve bu nedenle de hazırlıklı olmak gerektiğini belirtiyor.
Diğer Trafik Uyarı işaretlerini aşağıdaki resimden görebilirsiniz.
Trafik Tanzim İşaretleri
Yollarda hayati öneme sahip bir diğer trafik işaretleri ile Trafik Tanzim işaretleri. Öncelik gerektiren Trafik tanzim işaretleri, Yasak ya da Kısıtlama Bildiren Trafik Tanzim İşaretleri, Mecburiyetleri Anlatan Trafik Tanzim İşaretlerinin açıklaması ve levhaları.
Yol Ver (TT-1): Yolların birleştiği kavşaklar üzerinde bulunan bu trafik levhası ana yolda bulunan araçlara öncelik verilmesi gerektiğini belirtiyor.
Dur (TT-2): Herhangi bir yola girmeden ve hamle yapmadan önce tüm araçlara yol verilmesi gerektiğini belirtiyor.
Karşıdan Gelene Yol Ver (TT-3): Dar yollar üzerinde karşıdan gelen araçların önceliği olduğunu belirtiyor.
Diğer tanzim işaretlerini aşağıdaki resimden görebilirsiniz.
Yasak veya kısıtlama bildiren levhalar
Trafik Bilgi İşaretleri
Yol güvenliği açısından önemli bir diğer trafik işaretleri ise Trafik Bilgi İşaretleri. Bu trafik levhaları yol boyunca şehirleri ve diğer noktaları gösteriyor. bu trafik bilgi işaretleri yolun kenarlarında veya üst levhalarda bulunuyor. Kısaca “B” harfi ile kodlanıyor.
Durma ve Park etme İşaretleri
Yolda yine önemli olan bir diğer trafik işaretleri ise Durma ve Park etme işaretleri. Engelli alanlarına ve yasak park alanlarına park etmemek mağduriyet yaratmamak için dikkat edilmesi gereken işaretlerdir.
Yatay İşaretleme
Yatay işaretleme levhaları da zeminin üzerinde olup araçlara o yol, araç ve yol şeritleri ile ilgili bilgi verir.
Yeni Standart Trafik İşaretleri
Yayalar, bisiklet, okul bölgesinin yakında olduğunu bilgi veren levhalar içeren önemli bir diğer trafik levhaları ise Yeni Standart Trafik İşaretleri.
Trafik Levhaları Eğitim Yazımızı okuduğunuz için teşekkürler. Aklınızdaki Soruları iletişim bölümündeki numaralardan bize ulaşarak sorabilirsiniz.